Pesquisar este blog

6 de julho de 2012

SAOTA - LA LUCIA


'la lucia' by SAOTA, durban, south africa
image © SAOTA
all images courtesy SAOTA



cape town-based architectural firm SAOTA has recently completed 'la lucia', a residence along the northern coast of kwazulu natal
in durban, south africa. nestled within a grove of milkwood trees, the front door is partially concealed by a pair of these trees
which flank the entry walk. upon passing to the continuous interior space, a grand view of the ocean is revealed, framed with
the ceiling clad with aligned timber slats. the entire room opens to a sea-facing pool deck and garden to the west of the structure.
a series of metal panels line the lower and upper levels, sliding along the facade to completely or partially seal it off for privacy
or to minimize solar gain. the screens are made from bronzed anodised aluminum evoking the texture of the nearby leaf canopies.

four individual terraces project from the upper level bedrooms. selected by antoni associates, a neutral palette of sand-colored
concrete floors, bleached timber, natural leathers and grey linens are accented with touches of charcoal, teal and azure.



side of the dwelling
image © SAOTA




entry
image © SAOTA




combined living space
image © SAOTA




living room
image © SAOTA




bathroom
image © SAOTA




(left) bathroom
(right) upper level corridor
images © SAOTA




combined living space at dusk
image © SAOTA




combined living space
image © SAOTA



stairway
image © SAOTA




glass enclosed stairway
image © SAOTA




pool
images © SAOTA




view towards the south
image © SAOTA




illuminated at night, the pattern of the screens emerges
image © SAOTA




floor plan / level 0
1. entrance hall
2. kitchen
3. lounge
4. dining room
5. staff room
6. terrace
7. pool
8. spa
9. deck
10. garage
11. bedroom
12. double volume
13. road side
14. sea side


Nenhum comentário:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...